Logo Bouwbedrijf Rijk

Utiliteitsbouw

Wij werken veel samen met projectontwikkelaars en ondersteunen de sociale woningbouw op de Zeeuwse markt. We hebben aandacht voor seriematige woningbouw en bouwen wijken en deelwijken. Utiliteitsbouw strekt zich ook uit tot de constructie van fabriekshallen, kantoorpanden, stapel gebouwen, appartementencomplexen en bedrijfsgebouwen. Een opvallende trend die we ondersteunen in de utiliteitsbouw is momenteel de sloop en vervangende huisvesting.

Proces
Bij utiliteitsbouw stellen we de functie van het gebouw centraal en inventariseren we welke ruimtes nodig zijn en wat de vereisten voor deze ruimten zijn. Zo begint onze betrokkenheid meestal in de ontwerpfase, waarin de focus ligt op het doel en de gewenste functionaliteiten. We begeleiden het volledige bouwproces, waardoor we proactief kunnen bijsturen en de kwaliteit waarborgen.

Tijdens het bouwproces kun je van ons verwachten dat we de planning uitwerken en bijsturen waar nodig. Alles gericht op het eindresultaat en het doel: een gebouw dat perfect past bij de functie.

Innovatie en duurzaamheid
In lijn met onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid stappen we in veel gevallen af van traditionele bouwmethoden. Deze verschuiving heeft geresulteerd in aanzienlijke energiebesparingen, waarbij utiliteitsgebouwen nu 50% energiezuiniger zijn dan tien jaar geleden. Investeren in deze 'nieuwe' bouwmethoden draagt niet alleen bij aan het milieu, maar anticipeert ook op toekomstige wettelijke verplichtingen. Zo helpen we je de waarde van de investering in je gebouw in de toekomst te waarborgen. Als wij vanaf de start betrokken zijn bij het bouwproces, kunnen we proactief bijsturen op het ontwerp en invloed uitoefenen op de materiaalkeuze. Zo zorgen we voor een efficiënt en prettig bouwproces. We streven ernaar om de kosten zo laag mogelijk te houden en tegelijkertijd een hoogwaardig eindproduct te leveren.

Groot bouwproject voor de boeg? Neem contact met ons op!
 

Aedes Colijnsplaat
Deel dit artikel

Referentieprojecten

START NU JOUW BOUWPROJECT!

Neem contact op
WB
Bouwgarant
Vakmensen erkend leerbedrijf SBB
Bouwend Nederland
VCA**
ISO 9001:2015