Logo Bouwbedrijf Rijk

Rijk Prefab

Productielijn Rijk Prefab

Prefab bouwmethodes worden steeds populairder, dat is niet gek want ze hebben veel voordelen. Prefab is een efficiënte en moderne benadering van bouwen die inspeelt op de eisen van snelheid, kwaliteit en duurzaamheid. Om onze klanten optimaal van dienst te zijn, werken wij met onze eigen prefab productie.

Eén van de belangrijkste redenen om voor prefab te kiezen is de versnelde bouwtijd. 

Alle prefab onderdelen worden op onze eigen productielocatie gemaakt. Daardoor kan de bouw sneller plaatsvinden dan bij traditionele methoden. Dankzij de ontwikkeling in een gecontroleerde omgeving is de kwaliteit van alle onderdelen erg hoog. Dit resulteert niet alleen in een snellere oplevering, maar kan ook kostenbesparend zijn. Bovendien biedt prefab bouw flexibiliteit in ontwerp en zijn we niet van het weer afhankelijkheid tijdens de bouw. Omdat het gebruik van duurzame materialen kan worden geoptimaliseerd, is dit vaak ook een veel duurzamere manier van bouwen.

 

Waarom prefab?

 • Prefabricatie van volledige muren mogelijk, zelfs van 3D-modules;
 • Maatwerk mogelijk;
 • Sterke beperking van de faalkosten;
 • Snelle opbouw op de bouwplaats;
 • Geen droogtijd, snel bewoonbaar;
 • Lichte bouwtechniek (ideale oplossing voor gronden met een beperkt draagvermogen of voor het verhogen van bestaande gebouwen);
 • Hoge isolatiegraad terwijl de muren relatief beperkt zijn in dikte;
 • Voorzetwanden bieden flexibiliteit voor het wegwerken van de technieken;
 • Zelfbouw mogelijk;
 • Minder verkeer en afval op de bouwplaats;
 • Milieuvriendelijke bouwtechnieken;
 • Volledige vrijheid voor binnen- en buitenafwerking.

 

Waarom prefab bij Rijk groep?
Wij combineren onze kennis van de bouwwereld met de (relatief nieuwe) kennis van prefab ontwikkeling. Daarbij hebben we alles in eigen beheer. We maken een passend ontwerp en in onze eigen prefab productiehal ontwikkelen we een compleet pakket: houtskeletten die klaar zijn voor snelle montage door ons ervaren bouwteam. Hierdoor besparen we tijd en daarmee kosten voor onze klanten. Omdat we in onze productiehal controle hebben over alle verschillende elementen, is de kwaliteit van het eindproduct erg hoog.

 

Past prefab bij jouw project?
Hoe weet je of prefab geschikt is voor jouw project? Het antwoord hangt af van verschillende factoren:
Standaardiseerbaarheid: overweeg prefab als jouw project elementen bevat die gestandaardiseerd kunnen worden. Herhaalbare ontwerpelementen lenen zich goed voor prefab productie, waardoor de efficiëntie op de bouwplaats toeneemt.
Urgentie: heb je een strakke tijdsplanning of is er haast bij de bouw? Prefab biedt het voordeel van een versnelde bouwtijd.
Ontwerpflexibiliteit: prefab betekent niet beperkte ontwerpmogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat het prefab ontwerp precies past bij jouw doelen. 

Samenwerking: sta je open voor samenwerking? Door gezamenlijk een ontwerp te creëren dat zowel aan jouw wensen voldoet als geschikt is voor prefab productie, kun je optimaal profiteren van de voordelen van deze bouwmethode.
Efficiëntie: overweeg prefab als je streeft naar efficiëntie in bouwtijd en -proces. Prefab kan leiden tot tijdsbesparing op de bouwplaats en daardoor kostenbeheersing.

Ongeacht de gewenste uitstraling van het gebouw; samen vinden we een prefab oplossing. Omdat wij onze eigen ontwerpen maken, kunnen we zowel een moderne als een traditionele uitstraling bereiken. We werken prefab oplossingen uit voor zowel particulieren als voor de utiliteitsbouw.
 

Naast dat prefab dak opbouwen in de meeste gevallen goedkoper uitvallen, is het realiseren van een prefab dakopbouw sneller dan een traditionele dakopbouw. Op onze werkplaats bouwen wij de dakopbouw, zodat wij deze casco in één dag op uw woning kunnen plaatsen. Rinus, productieleider Rijk Prefab
Rinus Schrijver

START NU JOUW BOUWPROJECT!

Neem contact op
WB
Bouwgarant
Vakmensen erkend leerbedrijf SBB
Bouwend Nederland
VCA**
ISO 9001:2015